Cei ce ma cunosc stiu deja ca unul din obiectele ce ma insotesc in fiecare dimineata la birou este o sticla cu guler roz si un continut verde; aceasta a devenit un fel de accesoriu pentru orice tinuta. Am devenit ca sa zic asa dependenta de continutul ei de cativa ani si va asigur ca nu voi renunta foarte curand la consumul smoothie-ului verde din interior.

Este o reteta simpla ce presupune un amestec de legume si fructe verzi disponibile pe toata durata anului. A durat ceva si cateva incercari de combinatii pana am descoperit aceasta reteta pe site-ul nutritionistei Kimberly Snyder, dar din acel moment a devenit practic mic dejunul meu preferat.

Smoothie-ul contine legume verzi bogate in minerale, fructe incarcate cu vitamine si bineinteles nelipsita lamaie detoxifianta.

Pentru a-l face utilizez baby spanac, apio, salata romana sau rucola, un mar, o para, o banana, zeama de la o lamaie, cateodata patrunjel verde si coriandru proaspat. Doar enumerand aceste ingrediente va dati seama ca smoothie-ul meu este plin si de antioxidanti, fibre, aminoacizi de calitate si nenumarati alti fitonutrienti care actioneaza la un loc pentru a preveni si repara daunele din organism si de ce nu, chiar pentru a-l reintineri. Raportul ingredientelor este apa ca baza, 70% legume verzi si verdeturi si cam 30% fructe.

Cantitatile pe care le folosesc la o tura de blender reusesc sa produca smoothie pentru doua zile. Si va rog sa ma credeti ca este foarte usor sa il pastrez in sticle “de sticla” inchise, in frigider, fara a-i compromite proprietatiile.

Folosesc apa din celebra cana Brita, iar aparatul meu de baza este un blender Electrolux achizitionat cu mare fericire de un Black Friday.

Ustensilele preferate pentru smoothie-ul meu verde

Asadar la fiecare 2 maxim 3 zile pun in blender doua cani de apa filtrata, o mana sanatoasa de baby spanac, cam la fel salata romana sau rucola. Pornesc blenderul, iar apoi cand primele ingrediente arata a fi maruntite adaug 2 bete de apio taiate, marul curatat si taiat, para taiata si curatata, banana si zeama lamaiei. Bineinteles ca atunci cand simt nevoia adaug si patrunjel verde si coriandru. Blenderul este lasat sa functioneze pana cand va dati seama ca ceea ce este in interiorul lui a fost foarte bine amestecat. Ca un pont sa stiti ca pornesc aparatul la viteza cea mai mica, crescand-o apoi treptat pana la a treia si nu il las sa amestece mai mult de 2 minute si jumatate. Rezultatul este un smoothie cu adevarat gustos si hranitor.

Va invit sa incercati reteta si sa imi spuneti daca ati simtit o schimbare in bine a dispozitiei voastre.

Pe curand….

Spread the love
Share: