Revolutia din lumea cinematografica americana continua. Si nu neaparat in sensul bun al cuvantului. Producatorii serialului de animate „The Simpsons”, unul de renume mondial, au anunțat vineri, 26 iunie, că nu vor mai folosi actori albi pentru a dubla personaje aparținând minorităților etnice.

„The Simpsons”, unul dintre cele mai populare filme de animatie va avea de suferit in anii ce vin din motive cu totul surprinzatoare

 „Mergem înainte, dar <Simpsonii> nu vor mai avea actori albi pentru a le imprumuta vocea personajelor care nu au aceeasi culoare a pielii”, au precizat reprezentanti ai Studiourile Fox, printr-un comunicat de presa. Intamplarea face ca actorul Hank Azaria, alb ca si culoare a pielii, anunțase din ianuarie ca renunta la a mai pune voce pentru bacanul originar din India, Apu Nahasapeemapetilon.

Comediantul alb anuntase un acord comun cu producatorii pe aceasta tema, intrucat fusese implicat intr-o serie de stereotipuri rasiste.

De asemenea, o schimbarea similara ar trebui sa-l priveasca si Harry Shearer, „interpretul” personajului doctorului Hibbert, un tip de culoare. Harry Shearer isi imprumuta vocea multor altor personaje din serie, cum ar fi Mr. Burns – seful lui Homer Simpson, vecinul sau Ned Flanders, principalul Skinner.

Nebunia ce a cuprins lumea cinematografica americană de la finele lunii mai incoace pare departe de a-si fi atins punctul culminant.

Mike Henry, un actor alb care interpreteaza personajul negru al lui Cleveland Brown in „The Griffins” („Family Guy”, in versiunea sa originală), o alta serie produsa tot de catre cei de la „Fox”, a anuntat pe Twitter ca „renunta la acest rol”.

„A fost o onoare sa joc rolul lui Cleveland in <Family Guy> timp de douazeci de ani. Imi place acest personaj, dar oamenii de culoare ar trebui sa joace personajele intruchipate tot de oameni de culoare”, a precizat el.

Schimbarile vin dupa decizii similare din partea Netflix („Big Mouth”) sau Apple TV + („Central Park”), sau a celor de la platforma HBO care au eliminat periodic din oferta celebrul film „Pe aripile vantului”. Totul s-a schimbat dupa moartea lui George Floyd, un barbat de culoare de 47 de ani, sufocat de un ofiter de politie alb in timpul arestarii sale la 25 mai.

De remarcat ca serialul „The Simpsons” a inclus in unul din episoadele sale o previziune ce avea sa devina realitate, omul de afaceri Donald Trump – viitorul presedinte al Statelor Unite.

Spread the love
Share: