E ora doua dimineata, intr-o noapte ploioasa, dar cine poate dormi. Molly, adica Demi Moore, incepe sa sculpteze o vaza ceramica, parte a pasiunii sale pentru arta prelucrarii lutului.

Linia melodica a filmului isi face si ea simtita prezenta si usor-usor se pune in miscare una dintre scenele cele mai romantice create vreodata intr-un film, cea din pelicula `Fantoma mea iubita`. Au trecut 30 de ani de la acel moment!

Sam, iubitul lui Molly, interpretat de regretatul Patrick Swayze, isi aduce si el in prim plan torsul celebru. Isi uneste mainile cu cele ale iubitei sale, modeland impreuna lutul sub o forma falica.

Secventa, considerata pana azi una dintre cele mai sexy din istoria cinematografiei, fara a apela direct la imagini sexuale, a fost filmata in urma cu trei decenii. Vorbeste intr-un fel sensibil si delicat despre iubirea dintre un barbat si o femeie, intr-o perioada in care cel de-al treilea sex inca nu se nascuse.

`Fantoma mea iubita` e considerat pana azi un fenomen-pop al anilor nouazeci. Despre scena cu pricina au vorbit inclusiv protagonistii.

„Habar nu aveam ca va deveni cea mai faimoasa scena romantica din istoria filmului. Am fost doar doi actori care incercau sa-si faca cat mai bine treaba”, avea sa scrie peste ani Patrick Swayze in biografia sa, `Ultimul dans`.

`Ghost` (Fantoma mea iubita) descrie povestea unui tanar ucis de un hot. El va incerca din rasputeri sa-si apere iubita si din viata de dincolo de viata, incercand sa o proteje in fel si chip. Pelicula a obtinut cele mai mari incasari dintre toate filmele produse in 1990.

Cu un buget de 20 de milioane de euro, `Fantoma mea iubita` a reusit la final sa stranga de 250 de ori mai mult, adica peste 500 de milioane de dolari americani. Si sa impresioneze milioane de cinefili, desigur!

Ah, sa nu uitam, doar un cuvant si pentru rolul aparte al lui Whoopi Goldberg. Pentru aceasta interpretare, ea avea de altfel sa obtina Oscarul pentru rol secundar feminin, un an mai tarziu!

Un film de vazut si de revazut, dar si de povestit nepotilor, despre un anume fel de a iubi
Demi Moore si Patrick Swayze, eroii unui film turnat cu trei decenii in urma
Spread the love
Share: