Peste 2.500 de romani au urmarit live online joi seara recitalul Angela Gheorghiu, una dintre vedetele scenelor lirice ale lumii.

In decorul superbei Vile Oromolu si acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici, Angela Gheorghiu a interpretat, in stilul sau unic, arii si lied-uri celebre apartinand compozitorilor Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Giacommo Puccini si Franz Schubert, dar si cateva compozitii autohtone precum  „Floricica de pe apa” sau „Dragu-mi-i, mandro, de tine” de Tiberiu Brediceanu.

Superstarul Angela Gheorghiu, cea mai fermecatoare si talentata cantareata de opera a timpului nostru (cum a numit-o „New York Sun”), s-a nascut la Adjud. Inca din copilarie a fost atrasa de muzica. A urmat Liceul de Arta „George Enescu” si a absolvit Universitatea Nationala de Muzica, ambele din București.

Vocea unica si uimitoarea prezenta scenica au transformat-o repede intr-un superstar al operei internationale. Si-a facut debutul international in 1992, la Royal Opera House, in „La Boheme”.

In acelasi an a debutat si la Metropolitan Opera New York si la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House a cantat pentru prima data rolul Violettei din La Traviata in 1994, legendara productie pentru a carei transmitere in direct BBC si-a intrerupt programul obisnuit pentru prima si ultima data in istoria operei si in istoria televiziunii. La una din repetitii dirijorul, Sir George Solti, a marturisit ca a trebuit sa intrerupa spectacolului pe motiv ca: „Mi-au dat lacrimile. A trebuit să ies. Fata este minunată. Poate să facă orice”. Atunci s-a scris ca „S-a nascut o stea”.

Recitalul susținut de Angela Gheorghiu la Bucuresti a fost ultimul eveniment al seriei Qreator – Home Together Edition demarata in luna martie, chiar la inceputul actualei crize sanitare. Ea a inclus concerte cu unele dintre cele mai apreciate trupe din Romania, spectacole de teatru, un recital de vioara sustinut de Alexandru Tomescu sau discutii cu diverse personalitati, toate desfasurate online.   

Soprana Angela Gheorghiu, in timpul recitatului de la Bucuresti
Andrea Bocelli si Angela Gheorghiu, un duet de zile mari

Spread the love
Share: