Zilele trecute presa centrala franceza a vorbit despre un incident mai putin intalnit, si anume o altercatie intre un grup de tineri si cativa agenti de paza ai Parcului de distractii Asterix, aflat la 35 de kilometri departare de Paris.

Pentru noi, romanii, Parcul Asterix e mai putin cunoscut, dar e bine de stiut ca acesta e cel de-al doilea parc de distractii din Franta, dupa Disneyland. Acesta are o vechime de peste trei decenii si circa 14 milioane de vizitatori anuali.

Si nu e de mirare, fiindca povestea lui Asterix, a lui Obelix si a galilor, stramosii francezilor de azi, a prins foarte bine nu doar in zona vechii Galii, cea care a infruntat cu mult curaj un imperiu, pe cel al romanilor.

Pe scurt, la circa o luna de la redeschiderea parcului  produsa in 15 iunie, un grup de tineri si trei paznici s-au incaierat dintr-un motiv aproape banal.

Unul dintre tineri si-a pierdut sapca, care i-a zburat intr-o zona cu acces interzis publicului. Acesta a incercat sa si-o recupereze, facand abstractie de indicatiile panourilor ce avertizau ca nu are ce cauta in zona respectiva.

Agentii de paza au intervenit si flama „razboiului” i-a prins pe toti in hora.

In cele din urma, sapca cu pricina a fost recuperata. Acest lucru a fost posibil doar dupa incheierea oficiala a programului de vizitare a parcului.

Asadar, cu nervii intinsi la maxim, si de o parte, si de cealalta, s-a ajuns la o veritabila incaierare, de parca s-ar fi aflat din nou, fata catre fata, Asterix si Obelix, pe de o parte, si romanii, pe de alta. Doar potiunea magica lipsea din „film”. Și Gerard Depardieu, desigur!

Parcul de distractii Asterix, la data redeschiderii sale din 15 iunie
Pentru cinefili, seria filmelor cu Asterix, Obelix si Gerard Depardieu e mereu actuala, plina de haz si de finaluri neasteptate

Presa franceza a facut ceva haz de necaz de toata povestea, dar morala ei arata ca nervii tuturor sunt intinsi la maxim, intr-o perioada in care pandemia de COVID-19 nu da semne ca ar slabi stransoare in vreo parte anume a globului.

Spread the love
Share: