Ma bucur mult ca pot aduce in discutie un film de asa o anvergura. Da, este vorba de filmul care ne reaminteste de Freddie, minunatul si nemaintalnitul Freddie Mercury, cel care a impresionat de acum mai multe generatii si care continua sa ne impresioneze prin creatia sa si ne va uimi in continuare.

Sa nu credeti ca am fost cel mai mare fan Queen sau Freddie Mercury!. Nicidecum. Ascultam muzica lor ca orice ascultator normal, cand se dadea la radio sau prindeam o caseta imprumutata sau se lauda careva cu vreun vinyl capatat din strainatate. Va scriu nu pentru a face o critica a filmului, ci pentru a va impartasi impresiile mele.
Este un film foarte bine realizat, o stim cu totii de altfel, desi consider ca nu a castigat atatea premii pe cat merita. Asadar nu este o critica sau o elogiere a filmului, doar afirm ca pe mine m-a marcat profund, chiar il pastrez in inima si imi da un gust foarte placut cand ma gandesc la el.
De la inceputul filmului, simt cum ma familiarizez cu personajul, invat sa-l plac, sa-l accept, sa-l admir. Apoi, cand intriga pare a fi in apogeu, mai exact cand Freddie pare a fi confuz, debusolat, poate chiar dezorientat abandonandu-si trupa, invat sa-l indragesc si mai tare, sa-i doresc binele, sa se termine povestea cu bine.

Rami Malek a incercat sa-l intruchipeze pe Freddie inegalabilul. Criticii au spus ca i-a iesit la perfectie. Ii lipseste doar Oscarul pentru interpretarea lui.

In afara de intriga mai este si amestecul de film cu muzica, adica la un moment dat m-am simtit ca la concert, in scaunul de cinema, cu muzica la maxim, Freddie mare pe ecran si trupa lui, caci da, totul se termina cu bine si el se reuneste cu trupa. (na’ ca am dat si cu spoiler pentru cei care inca nu stiu ce se intampla in Bohemian Rhapsody)

Pentru mine a fost o mare surpriza filmul, o surpriza placuta  Regret doar ca aceasta aureola a fost umbrita de controversa legata de regizorul Bryan Singer, acesta fiind acuzat de hartuirea si agresarea sexuala a unor tineri, fapte petrecute se pare de-a lungul mai multor ani. Nu vreau sa intru in prea multe detalii legate de acest aspect, dar e cam pacat ca a avut de suferit filmul, adica creatia in sine, pentru o situatie in care este implicata e adevarat, poate cea mai importanta figura a peliculei, regizorul.

Sunt doar cateva ganduri despre film si sper ca am reusit sa exprim cat mai sincer sentimentele pe care le-am avut legate de el.

Desi stiu ca toata lumea a vazut deja filmul, uite ca am tinut sa imi exprim in scris bucuria pe care mi-a procurat-o.  Si daca sunteti dintre cei care inca se gandesc sa il vada sau nu, mai aveti o saptamana pana la Oscaruri si poate acest fapt sa va mobilizeze.

Ne reintalnim… pe curand…

Spread the love
Share: