Cum arata o casnicie ce dureaza de 73 de ani? Depinde mult de gusturi, de vremuri, de educatie, poate chiar si de eticheta si pretentiile fiecaruia dintre noi.

La varsta lor au vazut si au trait multe impreuna. Asa ca recenta criza dezlantuita de actuala pandemie de COVID-19 e doar una de pe lista lunga, ba chiar foarte lunga, parcursa impreuna.

Cand si-au jurat credinta vesnica, pana cand „moarte ne va desparti”, in 1947, cei doi eroi ai nostri, Elisabeta si Philip, nu aveau nici cea mai mica idee despre ceea ce avea sa le stea in fata. Nici viata de dupa razboi, cu toate greutatile inerente, nici faptul ca vor avea patru copii impreuna (trei baieti si o fata), nici ca vor trece prin perioade tulburi de nenumarate ori.

Numai ca viata i-a purtat impreuna timp de 73 de ani (in fapt cei 73 de ani vor fi marcati in luna noiembrie), cel putin pana azi, si aproape nimic nu le-a zdruncinat nici prietenia, nici mariajul. Ea este Regina Marii Britanii, el este printul consort. La cei 99 de ani, impliniti luna trecuta, Philip, e de departe cel mai batran print consort din istoria monarhiei britanice.

Regina, Elizabeta a II-a, a implinit in aprilie 94 de ani. Ea este la randu-i una dintre cele mai longevive figuri din istoria Coroanei britanice.

Cei doi au trebuit sa se izoleze din cauza actualei pandemii, care are o „atractie” speciala pentru persoanele in varsta.

Iar cei, foarte putini, care au plecat cu cuplul regal in izolare, din luna martie, la Castelul Windsor, aflat la vest de Londra, sustin, nici mai mult, nici mai putin, ca cuplul princiar e mai sudat ca oricand.

Philip i-a fost din nou „stalp” de sustinere sotiei sale atunci cand presa britanica a macinat povestea legata de „prietenia” printului Andrew, unul dintre fiii lor, cu pedofilul miliardar Jeffrey Epstein.

A urmat apoi „divortul” nepotului Harry si  al sotiei sale exotice, Meghan, ce au decis impreuna sa renunte la statutul si beneficiile apartanentei la familia regala britanica.

Peste toate, intreaga nebunie cu pandemia ce a pus pe butuci intreaga tara, nu doar pe premierul Boris Johnson, care, ne reamintim, a avut nevoie chiar si de internare la Terapie Intensiva, pentru a se salva.

Cei doi indragostiti, ieri si azi, la fel de surazatori/sura foto: telegrafonline.ro
Cum s-a scris o istorie, fire ea si neactualizata, pe care o invidiem cu totii

Din cauza varstei, Philip a renuntat la aparitiile sale obisnuite in lume, dar nu si la sustinerea coroanei britanice si a scumpei sale sotii.

Cei doi au petrecut in ultimele luni poate mai mult timp impreuna ca niciodata. Asta le-a dat puterea de a continua. Si si-au jurat sa nu se mai desparta in acesti ultimi ani ce le-au fost dati.

„Au decis, spun apropiatii, ca fac inca o echipa foarte buna, dar si o treaba foarte buna. Ca atare, vor continua impreuna, asemenea unui echipaj din Marina regala britanica, una de temut pentru toti in orice fel de vremuri!”…

Spread the love
Share: