In discutiile pe care le am zilnic cu doamnele ce trec pragul locului in care imi desfasor activitatea am realizat ca exista o confuzie in ceea ce priveste marimile diferite ale sutienelor, iar aceasta apare in special cand vorbim despre cupa acestora si alegerea unei marimi mai mare sau mai mica pentru produs. Si ca sa vezi, indraznesc sa spun, ca nici domnii nu prea au clara chestia asta cu marimea sutienului si cupa pe care o poarta consoartele.

Cea mai mare zapaceala apare cand trebuie aleasa cupa unui sutien. De exemplu una dintre cele mai frecvente reactii este “Dar sigur cupa C a unui sutien marime 65 nu este aceeasi in varianta 75 cupa C?” – (unde 75 este marimea sutienului, adica banda de circumferinta de jur imprejurul trunchiului, iar cupa este locul in care sunt tinuti sanii, deci litera din marimea unui sutien se refera la sa zicem, “volumul acestora”)

Raspunsul este NU, nu este aceeasi marime de cupa intre un sutien marime 65 si unul marime 75. Atunci cand marimea benzii circulare de la baza sutienului creste, acelasi lucru il face si cupa sutienului tocmai pentru a se aseza mai bine pe aceasta. Daca nu s-ar intampla acest lucru am ajunge de exemplu, in situatia de mai sus, sa purtam doua cupe foarte mici ce ar acoperi doar partea din fata a sanilor. Asadar daca tu cea care citesti acum aceste randuri ai purta un sutien marime 65 cupa C, iar prietena poarta 75 cupa C, evident ca prietena va avea o marime de sutien mai mare, o cupa mai mare si clar sani mai mari ca ai tai.  Totul tine de marimea sutienului, mai pe romaneste de banda ce sustine sutienul de jur imprejurul trunchiului.

Imi place tare mult acest sutien. Dantela este extraordinara. Numele sau este Selma si vi-l prezint intr-o marime si cupa mari

Acelasi sutien seducator Selma. Vi-l prezint de aceasta data intr-o marime si cupa mai mici

Si aici ajungem la o practica foarte raspandita in magazinele de specialitate. Se prea poate intampla ca cei dintr-un magazin sa incerce sa iti vanda un sutien care nu e tocmai marimea ta atunci cand aceasta le lipseste din stoc. Sutienele sunt facute cu o oarecare flexibilitate data de sistemul de inchidere, dar si de modul in care sunt concepute cupele, ceea ce ar putea sa duca la plecarea din magazin cu un sutien intr-o marime diferita fata de cea purtata in mod normal.

De exemplu, sa presupunem ca porti marimea 75D, dar aceasta nu mai este disponibila in magazin. Doamna din locatie iti va sugera sa incerci un sutien 80 cupa C care mai mult ca sigur ca iti va fi cam largut pe corp, dar sanii se vor aranja bine in cupe. Sugestia va fi evident sa inchizi sutienul in punctul cel mai strans si sigur in 9 cazuri din 10 asa vei face plecand din magazin cu un sutien nou. Problema in aceasta situatie, pe langa faptul ca nu iti va fi la fel de confortabil cum ar trebui sa fie, este ca dupa ce il vei spala de cateva ori, materialul se va intinde putin si nu vei mai reusi sa apelezi la o inchidere si mai stransa a sutienului pentru ca deja o foloseai, asa ca durata de viata a produsului se va reduce considerabil. Asadar daca platesti bani multi pe un sutien bine facut, iti doresti ca acel produs sa te tina cat mai mult posibil, astfel incat exemplul de mai sus poate fi o greseala costisitoare.

Daca tot vorbim de marimea cupelor, ar fi bine sa va spun ca atunci cand alegeti un model de sutien ar trebui sa tineti cont de marimea de cupa pe care o aveti. Daca de exemplu aveti sani mari, dar marimea sutienului (circumferinta) este mica veti avea parte de un alt set de probleme. In aceasta situatie sanii sunt evident mai grei si pot provoca dureri de spate sau de umeri daca nu sunt sustinuti asa cum trebuie. Solutia este sa alegeti un sutien cu banda de circumferinta mai lata pentru ca aceasta va oferi suport si confort suplimentare, iar bretelele mai late si captusite vor contribui si ele la starea de bine de peste zi.

Sutienul Ophelia. Print extraordinar, culoare si confort excelente. Aici intr-o marime si cupa mari

Sutienul Ophelia. Print extraordinar, culoare si confort excelente. Aici intr-o marime si cupa mici

Asadar nu e foarte complicata treaba asta cu marimea sutienelor si cupele lor, trebuie doar sa ajungeti pe mainile unui bun consilier de vanzari a carui prima treaba cand va intalneste este sa va masoare si sa va explice de ce face acest lucru…evident pentru a va ajuta sa stiti care este marimea corecta de sutien pe care ar trebui sa o purtati.

Ei bine, nici eu nu am sa ma abtin si am sa ilustrez aceste randuri cu imagini ale unor sutiene de succes ale celor de la Anita… Stiti deja… sunt fanul lor… pe curand…

Spread the love
Share: