Ok…. Ramasesem datoare cu o scurta interpretare a actiunii din “Aici, acum, mereu” scrisa de Catherine Isaac….. Voi incepe cu stiri de la Hollywood despre acest roman. A fost deja anuntata turnarea unui film a carui regizoare va fi Sophie Brooks, astfel incat avem deja o imagine despre succesul pe care l-a avut cam peste tot.

Eu nu pot spune ca am fost extrem de miscata de aceasta carte. Pe scurt este un roman pentru romantici incurabili. Este despre oameni simpli cu probleme, griji si iubirile lor. Lectura cartii curge usor, este scrisa la persoana intai, ceea ce face ca cititorul sa fie oarecum direct conectat la personaje si povestea lor. Nu te izbesti de nicio dificultate in a intelege actiunea si chiar si finalul este usor de intuit, insa ramai lipit de fiecare pagina pana la dezvaluirea acestuia.

Jess este o mama singura cu o viziune pozitiva asupra vietii. Ii este dedicata fiului ei de 10 ani, William, ce nu pare sa aiba o relatie cu tatal lui, dar si acest lucru urmeaza sa se schimbe.

Mama si fiu pornesc din Manchester spre Provence pentru a petrece o vacanta de vara la un castel ca din povesti. Este locul unde Adam, fostul iubit si tata al lui William, traieste parca fara niciun fel de stres.

Reusim apoi sa intelegem ca Jess are o alta problema, nu doar cea in care sa isi doreasca o mai mare implicare a lui Adam in viata lui William. Parintii ei infrunta o situatie limita, iar aceasta situatie poate sau nu sa aiba o mare importanta pentru viitorul eroinei noastre.

Cred ca am experimentat toate starile citind acest roman. Am fost pe rand, bucuroasa, trista, furioasa, dar cel mai mult cred ca a dominat starea de speranta.

Cititul are atat de multe beneficii si cred ca unul dintre cele mai importante este nu doar cel prin care iti largesti orizonturile, ci acela in care inveti sa pretuiesti ce este important in viata. Ce va zic eu nu este un concept nou, dar cred ca in nebunia pe care o traim uitam sa ne bucuram de fiecare moment al zilei de azi. Cred ca uitam ca ziua de maine nu ne este promisa si ca trebuie sa facem tot ce este posibil bun cu cea de azi.

Mai adaug doar ca in ciuda partilor triste, in special a celor despre mama lui Jess, romanul scris de Catherine Isaac este de fapt o privire foarte optimista si plina de speranta asupra modului in care faci fata dificultatilor pe care viata le arunca in calea oricarei familii.

Sa aveti parte de soare si sa va bucurati de aceasta mica vacanta literara la Chateau de Rossignol, printre dealurile din Dordogne.

Pe curand.

Spread the love
Share: