V-am promis ca revin cu nominalizatii la Oscar pentru regie si actorie in rolurile principale.

Anul acesta batalia cea mai apriga pare sa fie pentru cel mai bun regizor, dar nu prea ii priveste pe toti nominalizatii, ci pur si simplu se da intre Alfonso Cuaron pentru Roma si Spike Lee pentru BlacKkKlansman.

Alfonso Cuaron a facut o treaba extraordinara scriind, regizand si turnand Roma; a iesit un produs se zice epic, a carui singura si cea mai mare problema este ca sigur nu se va mai vorbi despre el in 5 sau 10 ani. Cuaron a castigat deja in 2013 pentru Gravity, iar anul acesta a obtinut deja un Golden Globe pentru Roma. Ar parea ca poate sa stea asezat si sa il admire pe Spike Lee spunandu-si discursul de acceptare a trofeului. BlacKkKlansman este dupa parerea mea cea mai mare realizare cinematografica ce ar trebui sa fie celebrata in categoria regizorala. Spike Lee asteapta de prea mult timp aceasta recunoastere si ar deveni primul regizor de culoare ce primeste Oscarul, iar filmul sau este cu adevarat unul grozav.

Spike Lee nu mai are nevoie de nicio prezentare…. doar de un Oscar

Yorgo Lanthimos este grecul ce a regizat The Favourite. El a fost deja nominalizat pentru munca sa la aceasta pelicula la BAFTA si ar putea sa intruneasca si cerintele Academiei americane pentru otinerea unei statuete.

Polonezul Pavel Pawlikowski a regizat Cold War. Este un alt film in alb si negru. Se zice ca a fost nominalizat in detrimentul lui Peter Ferrelly pentru Green Book. Anul acesta Pawlikowski ar putea fi doar un castigator surpriza.

Cel care pare ca doar intregeste lista nominalizatilor la regie este Adam McKay pentru Vice. El a mai fost nominalizat in trecut pentru The Big Short, dar si anul acesta sansele sunt destul de mici sa il vedem rostind un speech pentru acceptarea Oscarului.

La categoria cel mai bun actor intr-un rol principal pare ca practic nu exista indoiala in ceea ce il priveste pe castigator. Cu exceptie lui Willem Dafoe (At Eternity’s Gate) toti ceilalti sunt protagonisti in pelicule nominalizate la titlul de cel mai bun film.

Rami Malek pentru rolul sau din Bohemian Rhapsody a castigat tot ce a avut in cale pana acum. Si-a asezat pe raft Golden Globe, SAG Aftra si BAFTA iar pentru a avea careul complet ii lipseste exact Oscarul.

Rami Malek in Bohemian Rhapsody

Christian Bale pentru rolul din Vice a facut ceea ce pare ca place Academiei in ultimul timp, s-a transformat fizic pentru interpretarea lui Dick Chaney si ar putea sa obtina primul Oscar al carierei.

Bradley Cooper nu a prins trenul pentru cel mai bun regizor, iar in categoria in care e nominalizat a pierdut de fiecare data anul acesta in fata lui Malek sau Bale. Contributia lui la A star is born poate doar sa indice ca de acum a intrat in liga cu adevarat a celor mari din cinematografie.

Viggo Mortensen in Green Book a facut ce stie el mai bine. A aratat ca e un actor desavarsit. Dar ce s-a petrecut apoi de-a lungul campaniei de promovare a filmului i-a mai retezat din sansele la un premiu major.

Willem Dafoe ar fi cu adevarat castigatorul surpriza. L-a interpretat pe Van Gogh in At Eternity’s Gate, iar un eventual Oscar pentru el ar fi cu atat o surpriza mare cu cat filmul nu a obtinut nicio alta nominalizare.

Ar putea Willem Dafoe sa il opreasca pe Malek din drumul spre Oscar? Raspunsul duminica noaptea

Categoria celor mai bune actrite nu ar trebui sa aduce surprize la anuntarea castigatoarei.

Glenn Close pentru rolul din The Wife ar trebui sa rosteasca speech-ul de acceptare a trofeului. Academia i-a negat acest lucru deja de 6 ori pana acum. Este actrita cu cele mai multe nominalizari ce nu a reusit inca sa castige.

Ar fi momentul lui Glenn Close

Singura care poate sa ii provoace o noua suparare lui Close este Olivia Colman si a ei intrepretare magistrala a Reginei in The Favourite. Colman a castigat deja BAFTA si un Golden Globe pentru comedie/muzical.

O mai avem pe Lady Gaga pentru rolul din A star is born. Pentru Lady Gaga cea mai sigura victorie la Oscar ramane totusi cea pentru cel mai bun cantec.

Melissa McCarthy este deja un nume in cinema, dar un trofeu pentru rolul ei din Can You Ever Forgive Me? ar parea ca e doar o fortare din partea Academiei.

Yalitza Aparicio a interpretat primul ei rol exact in Roma si la prima aparitie a primit si prima nominalizare la Oscar. Eu cred ca Yalitza nu a inteles prea bine ce i se intampla din momentul anuntarii nominalizatelor si pana acum. O victorie a ei in fata lui Glenn Close sau Olivia Colman ar fi pur si simplu o punere in scena a buturugii mici care rastorna carul mare.

Yalitza Aparicio la primul rol si prima nominalizare la Oscar

Ce se va intampla insa cu adevarat in 24 februarie doar membrii Academiei stiu sigur. Noi doar vom privi spectacolul si vom accepta rezultatul. Ne vom reintalni oricum pentru a povesti putin pe tema castigatorilor.

Spread the love
Share: