Autorul fictiunii dupa care s-a turnat serialul de mare succes „Urzeala Tronurilor”, nu si-a respectat, o data in plus, propriul angajament de a incheia cat mai repede penultimul volum seriei.

La finele lui iunie, el se angajase pe contul sau de Twitter ca va livra marea continuare la finele lui iulie, mai exact inainte de 29 iulie. In caz contrar,  a mai spus scriitorul, „sa fiu inchis pe Insula Alba”.

„Dacă nu am gata “Vanturile iernii” pana cand ajung in Noua Zeelanda pentru Worldcon, veti avea permisiunea mea scrisa de a ma intemnita intr-o mica cabina de pe Insula Alba, cu vedere la acel lac din acid sulfuric, pana termin. Atata timp cat vaporii de acid nu interfereaza cu vechiul meu procesor de la vechiul meu calculator, totul va fi bine ”, a scris el pe marginea promisiunii anterioare, si aceea esuata.

Din pacate pentru el, dar si pentru fanii sai din lumea intreaga, George R.R. Martin nu a reusit sa-si respecte promisiunea. O parte dintre fani isi revendica mai nou „datoria sacra” de a-l incatusa si intemnita.

Pe de alta parte, nici marea conventie de fictiune stiintifica de la celalalt capat al lumii nu se simte bine. Pandemia de COVID-19 a expediat-o scurt si rece pe online.

Acum o luna, tot prin intermediul contului sau de Twitter. R.R.Martin sustinea ca izolarea fortata l-a ajutat sa scrie. „Cel putin izolarea fortata m-a ajutat sa scriu. Petrec ore lungi in fiecare zi pe “Vanturile iernii” si progresez constant ”, a explicat el.

Asteptat inca din 2011, “The Winds of Winter/Vanturile iernii” ar trebui sa fie penultimul volum al celebrei saga.

Mai multe elemente din viitoarea carte, dezvaluite deja de autor pe blogul sau, au servit de asemenea ca inspiratie pentru o parte dintre sezoanele serialului deja filmat.

Cu toate acestea, va mai fi nevoie de putina rabdare pentru a descoperi soarta lui Arya Stark, Daenerys, Jon Snow si a intregii pleiade de personaje ce alcatuiesc universul atat de drag sutelor de mii de fani de pretutindeni.

Cu toate acestea, epopeea lui George R. R. Martin, inceputa prin publicarea in 1996 a primului volum, ar putea cunoaste, in 2021, adica peste exact un sfert de secol, un nou pas in fata. Dar si aparitia altei intrebari: „Cand se va naste si ultimul volum?!”.

George R.R.Martin, un american cu multa priza la public
In studiourile televiziunilor americane, anticipand trecutul si rescriind viitorul

George Raymond Richard Martin, cunoscut si sub acronimul GRRM, este un autor american de literatura tip fantasy, horror si science fiction. In septembrie va implini 72 de ani.

Spread the love
Share: