Sophia Loren s-a nascut la Roma, intr-un cartier sarac si marginas, la 20 septembrie 1934. Tatal sau, Riccardo Scicolonem, era inginer de constructii si se tragea dintr-o familie nobila. Mama, Romilda Villani, era profesoara de pian. Parintii nu au fost niciodata oficial casatoriti, dar Sophia Villani Scicolone a primit acceptul tatalui de a-i purta numele.

Sophia este una dintre cele mai frumoase actrite din istoria cinematografiei. Este de asemenea, si o componenta a asa numitei „Generatii de Aur” a actorilor de la Hollywood. La 86 de ani a decis sa revina pe micile ecrane intr-o productie marca Netflix, dupa o pauza destul de lunga.

Pelicula, intitulata „Ai toata viata inainte” (The life ahead), a fost inspirata de un roman ce descrie viata unei supravietuitoare din Italia, in perioada Holocaustului. Ea este interpretata de Sophia Loren, detinatoare a doua Premii Oscar, printre altele.

Sophia Loren si cel mai recent partener de scena (sursa foto: Netflix)
Trailer-ul celui mai recent film cu steaua cinematografiei italiene si mondiale, deopotriva, Sophia Loren

Aceasta il va primi la gradinita pe un pusti de 12 ani, schimbandu-i total si pentru totdeauna viata. E vorba despre un baiat de culoare care avusese inspiratia ca la prima lor intalnire sa o jefuiasca.

Alaturi de Sophia Loren din distributie mai fac parte Ibrahima Gueye și Renato Carpentieri.

Unica iubire a frumoasei Sophia Loren s-a numit Carlo Ponti, regizor, alaturi de care a trait 50 de ani. Chiar daca, asemenea tatalui ei, dar din cu  totul alte motive, nu s-a putut casatori niciodata in Italia cu alesul inimii ei.

Si asta din cauza faptului ca Ponti era deja casatorit, iar Vaticanul nu a permis niciodata divortul.

In 2007 Ponti a murit. Sophia are doi baieti din aceasta poveste aparte de iubire, Carlo si Edoardo.

Pe langă cele cinci Globuri de Aur, actrita a castigat Oscarul, in 1961, pentru interpretarea din filmul sau simbol – „La Ciociara”, in regia lui  Vittorio De Sica. Un al doilea i-a fost atribuit peste alte cateva decenii, pentru intreaga sa cariera.

Sophia Loren a aparut in peste 100 de filme si emisiuni de televiziune in cele sase decenii de actorie.

Spread the love
Share: