Olivia de Havilland, una dintre cele mai de succes actrite americane ale tuturor timpurilor, a implinit recent 104 ani. Apreciata pentru rolurile sale din filme de neuitat precum „Pe aripile vantului” (unde a jucat-o pe Melanie) sau „Robin Hood”, actrita a intrat in cariera sa si in posesia a doua Premii Oscar.

Olivia de Havilland a trait suficient sa vada cum se poate schimba gandirea omului. In urma cu circa opt decenii, cand se lansa „Pe aripile vantului”, criticii si marele public au vazut in aceasta pelicula, dedicata Razboiului civil american, o forma sensibila de a iti lua adio de la un regim depasit.

Mai nou, insa filmul a fost catalogat drept rasist iar marile platforme cinematografice ale lumii s-au trezit in situatia de a-l retrage temporar, pentru a-l scapa de furia si reactia exagerata a multora dintre semenii nostri.

In schimb, una dintre eroinele acestei pelicule, Olivia de Havilland, a declarat ca a vazut pelicula de nenumarate ori si i-a placut de fiecare data.

Olivia de Havilland a ramas decanul de varsta al Hollywoodului, dupa ce „partenerul” ei traditional, Kirk Douglas, si el nascut tot in 1916, a decis „ca e vremea sa mearga totusi la culcare”! La 5 februarie, anul acesta!

De dragul vremurilor trecute, dar frumoase, poate chiar mai frumoase decat credeam
Spread the love
Share: