La un an de cand ducii de Sussex, Megan si Harry, au parasit deopotriva Casa Regala a Marii Britanii, dar si Regatul Unit, presa britanica inca speculeaza pe seama motivului ce i-a determinat pe cei doi sa ia asemenea decizii radicale.

Ca atare, presa a explodat in ultima zi a lui ianuarie 2021, atunci cand a sesizat ca numele de Rachel Meghan a fost eliminat din sectiunea in care se specifica identitatea mamei in certificatul de nastere al baiatului cuplului, venit pe lume acum aproape doi ani.

Acesta a fost inlocuit cu o denumire pompoasa si care face referire la numele oficial, preferat candva de printesa Diana, mama lui Harry – „Alteța Sa Regala, Printesa de Tara Galilor”. Certificatul are ca data oficiala de eliberare ziua de 17 mai 2019, la mai bine de zece zile de cand micutul Archie vazuse lumina zilei, pe 6 mai.

O luna mai tarziu, pe 6 iunie, numele mamei a fost schimbat, precizeaza presa britanica, la unison.

Fostul secretar de presă al reginei, Dickie Arbiter, a spus: „Poate ca aceasta a facut parte din planul lor”. La randul ei, lady Colin Campbell, care a vazut amendamentul inscris, a adaugat: „Este extraordinar si ridica tot felul de intrebari despre ce gandeau ducii de Sussex inca de atunci”.

Istoria arata ca la cateva luni dupa schimbarea numelui din certificatul de nastere, cuplul a anuntat oficial ca doreste separarea de Casa Regala britanica, cerand Reginei Elisabeta a II – a permisiunea de a pleca. Lucru care s-a si produs in cele din urma in ianuarie 2020.

Ducii de Sussex, Megan si Harry, pe vremea in care erau rasfatati de presa britanica la unison
Pe de alta parte, e evident ca presa din Marea Britanie e in cvasi-totalitatea sa impotriva actualei ducese de Sussex.

O suspecteaza, daca nu cumva o acuza de-a dreptul, ca se afla in spatele tuturor deciziilor legate de plecarea lui Harry, cel de al saselea pretendent la coroana britanica, pana la decizia iesirii oficiale a celor doi din randul Casei Regale.

Ca atare, presa sustine ca ducesa de Sussex este „putin probabil” sa-si insoteasca sotul atunci cand Harry va reveni, pentru scurt timp, in Marea Britanie, la inceputul verii.

Harry, 36 de ani si fosta actrita Meghan Markle, 40 de ani, originara din Los Angeles, au anuntat in ianuarie 2020 ca doresc sa faca un pas in spate din prim-planul Casei Regale britanice si ca au optat pentru o viata “independenta” de aceasta, dusa in America de Nord.

Cei doi s-au mutat initial in Los Angeles, dar la sfarsitul lunii iuliei sau inceputul lui august 2020 s-au mutat la Santa Barbara, la aproximativ 180 de kilometri nord-vest de Los Angeles, unde se afla si azi resedinţa cuplului.

Regina Elisabeta a II-a, fata in fata cu stranepotul ei, Archie, la doar cateva saptamani dupa venirea acestuia pe lume, in mai 2019

Ducii de Sussex au avut in urma cu cateva luni o serie de incidente cu diversi paparazzii si au apelat chiar la o instanta din Los Angeles pentru a opri vanzarea spre publicatii tabloide  a unor fotografii cu fiul lor, Archie.

Este posibil ca decizia mutarii sa fi fost influentata si de faptul ca cuplul a pierdut, tot in luna iulie, un al doilea copil, Megan dezvaluind presei americane ca a avut un presentiment legat de esecul celei de a doua sa sarcini.

Spread the love
Share: