Frontierele intraeuropene s-au redeschis in mare parte la jumatatea lunii iunie, semn ca vacanta mare bate cu putere in usa. Iata de ce va propun o scurta trecere in revista a situatiei din principalele puncte turistice de atractie, asa cum se situau ele in topul preferintelor romanilor, inainte de actuala pandemie de COVID-19.

Trenul ar putea fi aliatul multora dintre noi in aceasta vara fierbinte

Cum lunile iulie si august sunt cele dedicate prin traditie organizarii vacantelor noastre anuale, e vremea sa ne interesam asupra posibilelor noastre destinatii de viitor. Ca atare, in aceasta vara fierbinte si cu totul speciala, din cauza efectelor pandemiei de COVID-19, e cazul sa stim pe ce ne putem baza atunci cind ne gandim sa trecem granitele tarii, pentru relaxare si divertisment dupa un an de munca, presarat cu tot felul de „iesiri in décor’’.

In primul rand, dintre destinatiile noastre preferate in vara asta va fi cam disparut Turcia. Prezenta numarului ridicat al infectarilor cu noul tip de coronavirus, dar si absenta charterelor ne vor tine departe de Turcia.

Castig important pentru Grecia. Acolo unde, atentie, de astazi, 1 iulie, trebuie sa completam cu 48 in avans fata de data sosirii un formular special. Formularul se completează pe site-ul travel.gov.gr.

Spania, Italia si Croatia sunt si ele in atentia romanilor.  Chiar daca au traversat perioade dificile, ele sunt in prezent deschise. De asemenea, si Franta traverseaza o perioada ceva mai fasta.

In Olanda, rezervarea locului de sedere este obligatorie, in lipsa demonstrarii acestuia intrarea in tara  putand fi interzisa.

In ceea ce priveste Portugalia lucrurile par sa se complice, mai nou. Chiar daca si-a redeschis granitele aeriene la jumatatea lunii iunie, mentinandu-le inchise pe cele terestre cu Spania, cel putin pana la 1 iulie, Lisabona se confrunta mai nou cu o explozie de noi cazuri. Care da de gandit inclusiv UEFA, care anuntase recent ca vede Lisabona drept gazda a partidelor finale din Liga Campionilor, programate pentru luna august.

Granitele Regatului Unit raman deschise, dar doar pentru cei care au unde sa se cazaze pret de 14 zile, cat dureaza carantina obligatorie impusa de cabinetul Boris Johnson la inceputul lui iunie.

Spread the love
Share: