Bravul John Travolta se confrunta cu momentul ramai sau pleci din Biserica Scientologica, dupa 45 de ani de devotament fata de aceasta miscare religioasa exoterica, informeaza presa anglo-saxona.

Moartea sotiei sale, Kelly Preston, din 12 iulie, i-a zdruncinat puternic increderea in crezurile acestei formatiuni religioase. Scientologia se opune constant tratamentelor medicale necesare vietii, asa cum e cazul celor bolnavi de cancer, incat e greu de crezut ca actorul va mai ramane membru al miscarii.

John Travolta se simte inca dator echipei medicale care a incercat sa faca tot posibilul pentru a-i salva viata sotiei sale. El sfideaza astfel opozitia Bisericii sale fata de tratamentele aplicate impotriva cancerului .

Ca atare, fosti membri ai Bisericii Scientologice cred deja ca Travolta se va desprinde de trecutul sau religios. In plus, actualul scandal survine dupa cel al mortii misterioase a fiului lui Travolta, Jett, din 2009. Baiatul avea 16 ani si suferea de autism. Pentru el familia nu a putut face din nou mare lucru din punct de vedere medical pentru a nu intra in conflict cu crezurile scientologice.

Alaturi de jumatatea mai buna a vietii sale/sursa foto: facebook.com

Fosti membri ai acestei asa numite Biserici au subliniat ca fondatorul miscarii, L. Ron Hubbard, autor de literatura stiintifico-fantastica, se „opune cu adevarat chimioterapiei si radiatiilor”. El merge pe principiul ca totul ramane in mana celui de Sus.

Pe de alta parte, exista voci care au criticat atitudinea Bisericii Scientologice. Aceasta a preferat sa pastreze tacere imediat dupa moartea sotiei unuia dintre cei mai cunoscuti membri ai miscarii, daca nu chiar cel  mai cunoscut, alaturi de Tom Cruise.

Ironia destinului a facut ca in ziua in care s-a stins Kelly Preston, duminica 12 iulie, nepotul lui Elvis Presley, fiul cunoscutei Lisa Marie Presley, Benjamin Keough, sa aleaga sa se sinucida.

Iar Lisa Marie Presley, ghiciti ce? E tot membru de vaza al Bisericii Scientologice…

Spread the love
Share: