Cynthia Nixon, una dintre vedetele serialului „Sex and the City”, si-a exprimat recent dezamagirea la adresa unei alte vedete, de data asta din lumea literaturii. Disecand declaratiile  lui  J.K.Rowling, creatoarea lui Harry Potter, despre oamenii transgender, Nixon s-a declarat complet dezamagita.

Are si un motiv personal pentru a face asta.

Fiul ei, Samuel, in varsta de 23 de ani, se declara transgender.

„A fost foarte dureros pentru el, pentru ca o mare parte din copilarie a fost legat de Harry Potter. Suntem o familie Harry Potter. Cartile par sa vorbească despre promovarea oamenilor diferiti, asa ca pentru ea sa aleaga sa refuze existenta acestui grup de oameni care sunt, evident, diferiti, pare descumpanitor. Stiu ca simte ca sustine feminismul, dar nu o inteleg”, s-a plans Nixon presei americane.

Pe de alta parte, Cynthia Nixon, 54 de ani, ramane activa, si nu doar ca actor.

In timp ce newyorkezii o recunosc si azi din rolul acerbei Miranda Hobbes din „Sex and the City” de la HBO, ea este renumita si pentru „rolul” asumat in viata reala. Cynthia este activist politic in favoarea comunitatii LGBT, dar si pentru drepturile femeilor si justitie sociala.

In 2018 a candidat la functia de guvernator al New Yorkului, pierzand cursa in dauna lui Andrew Cuomo.

Pe de altă parte, cariera cinematografica a Cynthiei Nixon continuă. Ea a fost distribuită recent în seria produsa de Netflix, „Ratched”, care descrie povestea unei controversate asistente de azil, Mildred Ratched (interpretata de Sarah Paulson). In aceasta serie le va avea ca partenere pe Sharon Stone si Judy Davis.

Cynthia Nixon interpreteaza in serial rolul lui Gwendolyn Briggs, secretar de presa al guvernatorului Californiei, principalul sponsor al spitalului-azil.

La randul ei, J.K.Rowling a comentat in ultima perioada cu metafore puternice „rolul” comunitatii transgender, pe care il respinge ferm. Atitudinea sa i-a atras o serie de reprosuri, ba chiar de respingeri venite din toate partile.

Miranda Hobbes, alias Cynthia Nixon, din „Sex and the City”, un serial ce a facut furori la HBO mai peste tot in lume

J.K.Rowling, o scriitoare obisnuita parca sa spuna lucrurilor pe nume, chiar si atunci cand ceea ce spune nu convine multora
Spread the love
Share: