Christopher Plummer, unul dintre starurile lumii cinematografice, a murit vineri, 5 februarie, la varsta de 91 de ani in casa sa din Connecticut, dupa ce a cazut si s-a lovit la cap.

Fosta sa partenera din pelicula ce i-a adus consacrarea – “Sunetul muzicii” -, Julie Andrews, 89 de ani, l-a numit drept un „actor desavarsit” si un „prieten drag”.

Plummer, canadian de origine, e cel care i-a dat viata in pelicula turnata in 1965 capitanulului de marina von Trapp. Alaturi de el s-a aflat pana la ultima suflare cea de a treia sa sotie, Elaine Taylor, 53 de ani.

Considerat de multi drept un actor shakespearian desavarsit, Plummer a slujit mai bine de sase decenii arta cinematografica, jucand in diverse productii de televiziune si film. In 2012, la varsta de 82 de ani, Plummer a devenit cel mai batran castigator al unui Premiu Oscar din istoria cinematografiei.

Christopher Plummer, alaturi de Julie Andrews in pelicula “Sunetul muzicii”, in anul turnarii acesteia, 1965

El a aparut in mai mult de 100 de filme si a fost nominalizat la “Oscar” pentru interpretarea autorului rus Lev Tolstoi in pelicula „Ultima stație”, din 2009. A castigat alte două premii “Tony” pentru munca sa de pe “Broadway”, doua premii “Emmy” pentru munca  sa din televiziune și a jucat pentru unele dintre cele mai importante companii de teatru din lume.

Plummer s-a nascut la Toronto pe 13 decembrie 1929, intr-o veche familie ce investise in industria cailor ferate. A fost stranepotul lui sir John Abbott, al treilea prim-ministru al Canadei. Parintii sai au divortat la scurt timp dupa nașterea sa.

Secventa din filmul ce i-a adus celebritatea, “Sunetul muzicii”

El a avut mult timp reputatia unui tip arogant, cu un temperament straniu si predispus la furie. Fiind singurul copil rasfatat al unei familii instarite, Plummer a avut o copilarie privilegiata. Crescut in mare parte de bone, el isi amintea cu drag de guvernanta sa preferata: „Bona mea franceza m-a sarutat la o varsta foarte frageda”, avea sa declare el peste ani.

Sa ne amintim pentru totdeauna de Christopher Plummer

In memoriile sale, Plummer a recunoscut ca a fost adesea „un tanar rasfatat, arogant”. El a adaugat: „Corectitudinea si standardele inalte ale familiei mele ma facusera sa vreau sa fiu baiatul rau mai mereu, convins ca asta ma face sa fiu, cel putin,  mai interesant si-mi va aduce mai multa atentie”.

Spread the love
Share: