Pai cum sa nu impartasesc aceasta bucurie? Sunt un mare fan al celor de la U2. Chiar cred ca sunt cea mai tare trupa a generatiei mele. Nu am de gand sa va dezvalui varsta mea, dar o voi incadra asa, la +40. Ha… si ce bine ma simt… revenind…. de cativa ani imi tot doream un patefon, cel al parintilor nu a mai putut fi reperat, iar dorinta mi s-a indeplinit undeva in primavara anului trecut si de atunci tot adaug noi viniluri la colectia deja existenta in casa. Ieri a fost randul celor de la U2 sa se adauge stivei. O mare -mare bucurie. Si ador si mixul de piese ce mi-a fost daruit de fetele de la birou, este vorba de colectia U218 Singles, aparuta in 2006; ador coperta ce ii infatiseaza pe irlandezi atat de tineri.

S-au scris atat de multe despre trupa asta de-a lungul timpului, s-au ascultat de atat de multe ori piesele U2 incat e greu sa crezi ca ar mai exista cineva care sa nu fi auzit macar o data Where the streets have no name, Beautiful day, One, Sunday Bloody Sunday ca sa nu mai zic de With or without you.

One e o piesa puternica; Bono e un povestitor, pregateste scena, creeaza mister si spune povestea. Ce varianta superba au scos apoi impreuna cu Mary J. Blige.

Cand ascult Where the streets have no name e imposibil sa nu imi vina in minte videoclipul incredibil turnat pe un acoperis in Los Angeles. Ce energie are piesa, ce nebunie a creat videoclipul.

With or without you este de departe favoritul meu, e un hit clasic, dar e un clasic fabulos. Pur si simplu nu conteaza unde ma aflu, daca la radio incepe aceasta piesa pur si simplu am atitudinea lui “ssssss, liniste” si maresc volumul aparatului. Partea instrumentala de la inceput e atat de puternica, iar ceea ce urmeaza te arunca intr-o alta lume.

Irlandezii astia sunt fantastici, sunt 4 tipi stralucitori ce au ramas impreuna de la inceput, cam neobisnuit in lumea rock-ului.

Sper ca randurile astea v-au facut macar sa atingeti butonul youtube si sa va alegeti piesa favorita a celor de la U2. Ar fi fain sa imi spuneti aici ce hit de la ei va misca lumea.

Eu mai adaug doar cateva fotografii, cam nereusite de altfel, ca doar le-am facut cu telefonul in elanul festiv al desfacerii cadoului.

Pe data viitoare.

Asa arata impachetat noul meu vinil cu U2
U218 Singles

Tare chipesi irlandezii astia
Spread the love
Share: