Iata ca vin de data asta cu impresii oarecum negative despre o carte. Este vorba, cum deja v-am sugerat din titlu, despre o lucrare ce descrie evenimente reale imbinate cu supranaturalul si ceva povesti de dragoste.

Subiectul urmareste ancheta unui politist de la sectia de Criminalistica din cadrul Departamentului Judiciar al Politiei Capitalei. Capitanul Verbitchi trebuie sa descopere care au fost imprejurarile mortii Magdalenei Poenaru Boicescu. Verbitchi pleaca din Bucuresti si se cazeaza la o pensiune din Sinaia si isi incepe ancheta in conditii foarte normale. El ia fiecare suspect si il interogheaza. Pana aici nimic deosebit, ba ai zice un alt roman politist.

Dintr-o data insa, apare un personaj, doctorul psihiatru al Magdalenei, care ii destainuie politistului ca el este Dracula si ca Magdalena era sufletul lui pereche inca din alte multe alte vieti reincarnate.

Trebuie sa va recunosc ca aici autoarea m-a pierdut, am crezut ca am gresit cartea, ca nu am realizat cand am pus mana pe alt roman. Efectiv de la mijlocul povestirii este vorba despre altceva. Acest Dracula ii povesteste politistului ca el fiind vampir, deci nemuritor, o intalneste pe iubita sa sub diverse nume, Ilona, Olga, Manuela etc, fiecare murind si apoi reincarnandu-se pentru a-l reintalni pe el.

Cartea ofera foarte multe detalii despre viata vampirilor, modul lor de hrana, fenomenele biologice din corpul lor, energia pe care o detin si puterea fizica deosebita, pana si modalitatile de distrugere a vampirilor dar, ramane o carte fantastica, cu toate aceste incercari de documentare stiintifica.

N-as putea sa dezvolt mai mult si ma opresc aici nu inainte insa de a recunoaste autoarei o usurinta in exprimare, un scris placut si cateva descrieri frumoase ale Brasovului. Adaug placerea de a avea cat mai multi autori romani pe raft.

Oricum, daca aveti curiozitati legate de vampiri, este cartea ideala!

Spread the love
Share: