Reactiile umane in fata celor mai neasteptate situatii de viata si de moarte sunt cele obisnuite. Incerci sa fugi de pericolul iminent de moarte si sa-ti salvezi viata, pe cat posibil. E si cazul unui preot maronit din Liban, care in urma cu circa zece zile a privit, ochi in ochi, moartea!

Videoclipul de mai jos il infatiseaza pe un preot maronit, apartinand unei vechi Bisericii orientale de rit sirian, aflata in comuniune perfecta cu Biserica Catolică, celebrand liturghia din Sarbatoarea Schimbarii la fata a Domnului Isus Hristos.

In plina procesiune religioasa se produce explozia a mii de tone de azotat de amoniu depozitat in portul din Beirut, Liban. Efectele acesteia, soldate imediat cu peste 100 de morți si ranirea altor 4000, a dus in cele din urma la distrugerea unei mari parti a orasului, si la demisia fostului guvern.

In clipul video live se observa cum preotul celebrant continua intr-o prima faza, cantarile și gesturile liturgice, incercand sa-si pastreze calmul si sa ofere un exemplu de urmat. In clipa in care suflul provocat de puterea incredibila a exploziei  afecteaza structura bisercii totul devine un haos…

Pe de alta parte, minunile exista, chiar si in asemenea cazuri. Tot in Liban, statuia infatisand-o pe Maica Domnului, aruncata de suflul aceleiasi explozii printre blocurile metropolei, a ramas neatinsa. Spre imensa bucurie a miilor de credinciosi!

Reactiile umane in fata celor mai neasteptate situatii de viata si de moarte sunt cele obisnuite. Incerci sa fugi de pericolul iminent de moarte si sa-ti salvezi viata, pe cat posibil. E si cazul unui preot maronit din Liban, care in urma cu circa doua saptamani a privit, ochi in ochi, moartea!

Iata cum au gasit oamenii statuia Maicii Domnului, dupa puternica explozie din Beirut
Fata-n fata cu amenintarea mortii, reactia nu poate fi decat una singura… (churchpop.com)
Spread the love
Share: