Presedintele in exercitiu al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, nu s-a impacat deloc cu ideea de a fi pierdut alegerile.

Ca atare, el pregateste un minutios plan prin care sa se mentina in atentia opiniei publice si dupa 20 ianuarie 2021, data la care noul presedinte, Joe Biden, isi va prelua oficial mandatul.  

Iar primul pas cu Trump in opozitie va consta in, pare-se, deschiderea propriului canal de stiri.

Ideea s-ar fi nascut chiar in ziua alegerilor, marti 3 noiembrie, cand postul sau preferat de televiziune, Fox News, nu i-ar fi acordat, ceea ce el a considerat, atentia cuvenita.

‘‘Se gandeste déjà cum sa le faca concurenta celor de la Fox News, ba chiar sa-i distruga‘‘, a declarat pentru presa anglo-saxona o sursa bine informata despre planurile de ultima ora ale lui Trump.

De remarcat ca acest zvon exista pe piata media nord-americana de ani buni, dar pana in prezent Donald Trump nu gasise inca pretextul de a-l si materializa.

Pe de alta parte, pregatirea si lansarea unui canal exclusiv de stiri in SUA nu e o operatiune simpla si la indemana oricui, fie el si om potent financiar, asemenea lui Donald Trump.  

Insa exista déjà indicii conform carora Donald Trump va specula bazinul sau electoral, cifrat la circa 70 de milioane de americani dintr-un total de 327 de milioane, la care se adauga datele de contact si de e-mail, ba chiar si mii de numere de telefoane mobile ale celor care s-au inscris recent la mitingurile sale elctorale, mai peste tot in tara.

Donald Trump nu va mai fi presedinte al celei mai mari puteri economice si mondiale a lumii din 20 ianuarie, anul viitor, dar exista indicii ca ia in calcul sa revina in forta pentru alegerile de peste patru ani.

Donald Trump, un presedinte suparat foc pe toata lumea
Ce facea Donald Trump in ziua anuntului alegerii noului sef al Statelor Unite ale Americii
Spread the love
Share: