Unde dai si unde crapa! In zilele imediat urmatoare anuntului mediei nord-americane conform careia democratul Joe Biden a devenit noul presedinte ales al Statelor Unite, dupa alegerile din 3 noiembrie, un japonez de 73 de ani a devenit, cu voia sa, favoritul Internetului.

Si asta din simplul motiv ca acest batran japonez sustine, nici mai mult, nici mai putin, ca-l cheama Joe Biden.

El este primar in Yamato, un oras fermecator din sudul Japoniei. Noul idol al Internetului se numeste, de fapt, Yutaka Umeda, are 73 de ani și nimic de-a face cu proaspatul castigator al alegerilor din SUA.

Cu toate acestea, semnaleaza media din Tara Soarelui Rasare, de data aceasta, caracterele kanji (de origine chineza) pot fi pronuntate in moduri diferite.

Unii internauti, deosebit de atenti, au descoperit astfel ca sinogramele numelui de familie al primarului nipon, care pot fi traduse prin cuvintele „prune” și „orez”, pot fi citite si ca „Bai” si „Den”. Altfel spus ”Baiden”.

Apoi, numele Yutaka, conform aceluiasi mecanism de citire, poate fi pronuntat „Jo”. Rezultat final? Jo Baiden.

O omonimie aproape perfecta. Dar cu siguranta incantatoare!

Yutaka Umeda si Joe Biden, doi oameni cu totul diferiti. Dar care, in functie de modul de citire al sinogramelor japonezului, poarta in fond acelasi nume…
Spread the love
Share: