Asa-i ca ar trebui sa va scriu mai multe despre apropiatele premii Oscar? Ei bine nu o voi face. Cel putin nu astazi. Tocmai veti citi despre ceva ce tare m-am bucurat ca a starnit controverse cand in ianuarie a furat de sub nasul favoritelor doua premii Golden Globes… minunatul serial The Kominsky Method.

Pe genericul acestuia sunt incrustate nume grele ale industriei cinematografice si TV. Creatorul acestei Metode Kominsky este stralucitul Chuck Lorre responsabil pentru succese uriase ca Grace Under Fire, Dharma & Greg, Cybill, Two and a Half Men, Mom, Mike and Molly si sa nu uitam de mult iubitul The Big Bang Theory.

Chuck Lorre s-a bucurat de libertatea pe care ti-o da platforma Netflix si a pus la un loc ingrediente de tot felul scotand la iveala o canuta plina ochi de comedie de calitate, dar in acelasi timp total diferita de orice ati vazut pana acum. Este un serial fermecator, dar si unul plin de manie, poti spune chiar ca este putin infricosator, dar si mult mai sincer decat orice a creat pana acum Lorre.

Daca numai numele lui Lorre nu v-a facut sa cautati serialul cred ca va conving clar cu protagonistii acestuia. Incredibilul Michael Douglas este aici Sandy Kominsky, un actor in varsta ce nu a mai obtinut un rol de cativa ani buni si care acum si-a facut un nume din a pregati tinerii aspiranti la succesul scenei. Cel mai bun prieten al lui se dovedeste a fi agentul lui, Norman, intruchipat cu o fantastica carisma de marele Alan Arkin. Ajungem sa ii vedem pe cei doi vorbind in restaurante de moda veche, pe coridoare de spital, si in alte locuri in care evident nu i-am fi intalnit la tinerete.

Doi titani, Alan Arkin si Michael Douglas in The Kominsky Method.

Vi-l ofer si pe Danny de Vito, aici medic ce se ocupa de prostata lui Kominsky.

Ati inteles pana acum ca este un serial cu si despre oameni in varsta, cu pasii de consolare si momentele de tortura pe care batranetea ti le arunca in fata. Toate acestea sunt imbracate in contextul vietii de spectacol din Los Angeles bantuit mereu de disperarea de a reusi.

Metoda lui Kominsky este o redare blanda a vietii post-succes; reuseste sa isi bata joc de studentii lui Kominsky fara insa a fi dispretuitor cu tinerii si tine mortis ca mereu sa ii identificam pe cei doi protagonisti ca absolut patetici.

Una peste alta e un serial de comedie caruia ar trebui sa ii acordati o sansa, ce va face clar sa radeti, dar la un moment dat si sa plangeti.

A starnit controverse in randul criticilor, dar si randuri de apreciere. A subminat putin dominatia mult premiatei serii The Marvelous Mrs Maisel a celor de la Amazon cand le-a rapit Golden Globe pentru cel mai bun serial de televiziune – comedie sau muzical-  si l-a impus pe Michael Douglas ca cel mai bun actor de comedie pentru rolul creionat de Lorre.

Michael Douglas la 74 de ani inca mai poate sa isi domine bransa

A fost o surpriza extrem de placuta si va invit sa il vizionati. Un moment de relaxare pentru o saptamana agitata in cinema, inainte de Oscaruri.

Spread the love
Share: