Atunci cand am decis sa incep sa alerg, recunosc, am scuturat internetul de toate informatiile posibile. Cand sa incep, cu ce sa ma imbrac, cu ce sa ma incalt, cand ar fi mai bine sa o fac – dimineata, seara. Imi facusem o lista de intrebari de parca incercam rezolvarea unei noi situatii limita.

Un lucru e clar, nu te trezesti alergator dupa o noapte de somn linistit, dar intotdeauna un somn bun va contribui la performantele tale.

Dupa ce am definitivat si partea cu echipamentul am inteles ca am nevoie de ceva timp pana sa alerg fara intrerupere timp de 30 de minute.

Am respectat un program de 8 saptamani ce mi s-a parut a fi cel mai potrivit pentru tipul meu de persoana. Il puteti adopta si voi fie ca va place sa alergati in aer liber, fie ca utilizati o banda de alergare acasa sau la sala.

Acesta consta in trei sesiuni de alergare pe saptamana. In ziua in care nu alergati puteti face orice tip de sport ce va tine muschii in priza. Eu am combinat sesiunile de fitness cu cele de yoga.

Pe tot parcursul acestui plan sa va ascultati corpul si sa va reorganizati pentru a va oferi si binemeritata refacere.

Sa nu uitati de cele 5 minute de exercitii de incalzire dinainte de alergare si de cele 5 minute de exercitii de relaxare de dupa aceasta.

Bineinteles ca am gasit acest programul de alergare in limba engleza, dar am reusit sa il traduc si este acum si la dispozitia voastra.

Cu siguranta voi reveni si va voi povesti cate ceva si despre echipamentul pe care il folosesc. Cred ca cei mai importanti sunt pantofii in care alergati, iar pentru noi doamnele, sutienele sport pe care le purtam pe sub tricourile de tot felul.

Hai… daca sunteti dintre cei care aveti de gand sa dati o sansa acestui tip de relaxare, nu prea aveti motiv sa nu reusiti ……o puteti face.

Succes….

Am gasit acest plan de alergare in revista popsugar. Mi s-a parut cel mai adecvat
Spread the love
Share: