Juliette Greco si-a luat luni, 5 octombrie, un ultim adio de la aceasta lume. Cantareata care a incantat generatii de francezi, dar si de romani, murise la 93 de ani, la sfarsit de septembrie.

Ceremonia funerara, ce s-a desfasurat in prezenta „primei doamne” a Frantei, Brigitte Macron, dar si a unui fost sef al statului, Francois Hollande, a avut loc intr-o zi ploioasa si cu vant.

Juliette Greco a fost inmormantata intr-un sicriu alb, purtat pe umeri de patru barbati in toata puterea.

Ea, care si-a facut o cariera in alb si negru, a mai pozat o data pentru cei din jurul ei. A plecat cu rozariul in mana ,pe fundalul muzicii ce i-a adus celebritatea. Rozariul in lumea crestina catolica este echivalentul siragului de margele pe care ortodocsii spun diverse rugaciuni dedicate fie lui Iisus Hristos, fie maicii acestuia.

Scurta prezentare a celei ce a fost Juliette Greco

Celebrantul principal al ceremoniei funerare, monseniorul Benoist de Sinety, vicar general al Arhiepiscopiei Parisului, a vorbit calduros in predica sa despre un artist „care a iubit sa intre in biserici” și care a crezut in Isus: „Dumnezeu si-a dat dragostea sa tuturor creaturilor sale. Aceasta iubire, cautata, dorita, a fost traita si de Juliette Gréco”.

Artista a fost apoi inmormantata in Cimitirul Montparnasse, alaturi de ultimul ei sot, Gerard Jouannest.

Juliette Greco, in anii de dupa succesul scenei
Spread the love
Share: