Boris, Meghan si Karen. Acestea sunt cateva dintre prenumele pe care parintii britanici se jura, intr-un recent sondaj de specialitate, ca nu le-ar asocia niciodata cu copiii lor.

Sondajul realizat de Gigacalculator.com si citat din plin de tabloidele britanice a scos la iveala regretele britanicilor fata de prenumele date cel mai des bebelusilor.

Dintre cei 5.842 de parinti chestionati, 73 % au spus ca au devenit mult mai inspirati in alegerea prenumelor copiilor dupa ce actele civile fusesera deja intocmite. Pe de alta parte, o treime dintre mamele si tatii respondenti au recunoscut ca nu si-au oferit suficient timp in alegerea viitorului nume al propriului copil.

Iar 64 % s-au simtit datori sa adauge ca azi prenumele pus copilului li se pare ca nu se mai potriveste cu evolutia in timp a progeniturii si ca nu ar fi fost deloc rau sa se gandeasca atunci, cu ani in urma, la o alternativa viabila, lucru pe care insa recunosc ca nu l-au facut.

Revenind la prenumele cele mai „urate”, Aurora si Hunter detin si ele pozitii de top, chiar daca din motive diferite. Astfel, Aurora s-a nascut din  randul personajelor de basm ale lui Disney, fiind considerat de circa 35% dintre cei intrebati drept cel mai regretabil nume pentru o fata, cu 35% din voturi, in timp ce pentru baieti prenumele de Hunter are un procent apropiat, de 32%. Poate cea mai surprinzatoare intrare pe aceasta regretabila lista este Oliver, aflat la un moment dat in topul prenumelor preferate, dar intrat mai nou intr-un veritabil con de umbra, fiind considerat azi mult prea des intalnit si prea popular.

De remarcat ca actualul premier al Marii Britanii este un Boris, Boris Johnson, in timp ce Megan e prenumele actritei de peste Ocean care pentru o scurta perioada de vreme a facut parte din Casa Regală britanica, in calitatea sa de consoarta a printului Harry.  

Cartile de identitate britanice si surpriza prenumelor britanice
Spread the love
Share: