In 1918, un adolescent din Chicago, pe numele sau Walt Disney, se imbolnavea de gripa spaniola. Pret de doi ani (1918 – 1920), pandemia, cea mai nenorocita inaintea celebrului COVID-19, rapea vietile a milioane de oameni. Intre 50 si 100 de milioane, intrucat nu exista statistici clare.

Micutul Disney a supravietuit dupa un tratament dur cu chinina si a reusit, mai tarziu, sa inceapa o cariera promitatoare ca designer. Urma sa dea marea lovitura la Hollywood!

Un secol mai tarziu, o parte a mostenirii sale, Parcurile tematice ale Imperiului Walt Disney, se lupta din rasputeri cu noul inamic public numarul 1, COVID-19.  

La sfarsitul lunii martie, cand cele paisprezece parcuri ale sale a trebuit sa fie inchise in doar cateva saptamani, grupul american estima pierderi financiare de peste un miliard de dolari americani (aproximativ 885 milioane de euro). Azi, cu siguranta, cifrele sunt depasite!

Filiala franceza, spre exemplu, nu vrea sa comunice nici pana azi gaurile sale financiare, care nu sunt deloc mici.

Dar, miercuri, 15 iulie, ceva din istoria recenta s-a schimbat. In Franta s-a redeschis Parcul tematic Walt Disney! La exact o saptamana dupa „surorile” sale din Florida – redeschise in ciuda revenirii in forta a pandemiei  pe taram american.

Datorita regulilor de distantare fizica, ce se aplica peste tot in lume, doar un sfert din cele 80.000 de persoane care vizitau altadata parcurile in fiecare zi a anului, fie vara, fie de Craciun, vor mai putea intra (mai exact pana in 24.000, conform sindicatelor) mai nou in lumea basmelor.

Ceea ce e clar e insa faptul ca grupurile de turisti vor fi reduse. Iar grupurile mai mici vor aduce dupa sine incasari mai mici. Problemele in lumea reala, ca si in cea a desenelor animate, continua!

Walt Disney si minunata lumea a desenelor animate ramase marturie peste timp
Afla de aici povestea vietii unui american care a schimbat copilaria si visurile omului adult
Spread the love
Share: